Grundejerforeningen Bøgevej Ry


Referat fra den 39. ordinære generalforsamling for Grundejerforeningen Bøgevej

 

Dato: 22. marts 2023 

 

Sted: Hotel Ry 

Antal deltagere: 26 personer 


Referent: Mads Bech Olesen 


1. Valg af dirigent 

Valget faldt på Erik Larsen. 


2. Bestyrelsens beretning  

Beretningen blev fremlagt af formanden Birte Larsen; 

    1. Årets realiserede resultat er negativt og er på kr. -5.479,-. Der var budgetteret med et resultat  på kr. 0,-. Resultatet begrundes bl.a. med kursregulering på vore værdipapirer grundet stigende  renter. 
    2. Egenkapitalen er pr. 31.12.22 negativ og er på kr. -2.237,- 
    3. Det nuværende kontingent foreslås øget med kr. 50,- så det fremover er på kr. 1.300,- om året.
    4. Der har været to arbejdsdage i 2022. Begge med stor succes og et godt fremmøde. De næste to  arbejdsdage annonceres til at være:
      • lørdag d. 29. april og
      • lørdag d. 26. august. 
    5. Det har været nødvendigt at bede flere beboere om at fjerne langtidsparkerede campingvogne,  trailere m.m. fra fortovet. Langtidsparkering er ikke tilladt jfr. lokalplanen og parkeringsbekendtgørelsen fra Skanderborg Kommune. 


3. Aflæggelse af regnskab og fremlæggelse af budget 

Kasserer, Ole Mikkelsen, fremlagde regnskabet og budgettet som det fremgår af invitationen.  Herunder var der følgende nye poster: 

    1. Hævning af det årlige kontingent foreslås at stige fra kr. 1.250,- til kr. 1.300,-. 


Kommentarer: 

    1. Rita Halkjær Rasmussen, Bøgevej 69, ønsker at vide hvad posten ”Vedligehold, planter og  fællesarealer” som er på kr. 7.919,- dækker. Kasserer Ole Mikkelsen forklarer at det bl.a.  dækker to frie kontingenter for havearbejde og græsslåning, samt klipning af hæk på  fællesareal. 
    2. Elo Faber, Bøgevej 22, ønsker at vide hvad det koster pr. husstand at betale kontingent over PBS. Kasserer Ole Mikkelsen forklarer at man kan tilmelde foreningen til PBS-betaling for kr.  149,- om måneden og der tilføjes at der skal sendes en anmodning hvis der alternativt betales gennem mobilepay.
    3. Preben Rasmussen, Bøgevej 69 tilføjer at Mobilepay er ikke gratis, men koster 75 øre pr. transaktion for en virksomhed. 


4. Fastlæggelse af kontingent for 2023 og eventuel fremtidigt kontingent 

Bestyrelsen foreslår at det nuværende kontingent øges fra kr. 1.250,- til kr. 1.300,- årligt. Der er ingen indsigelser hertil og forslaget bliver dermed vedtaget. 


5. Valg af tre bestyrelsesmedlemmer og to suppleanter 

De tre bestyrelsesmedlemmer Bent Vangsø Nielsen, Mads Bech Olesen og Ole Mikkelsen er på valg. De pågældende tre bestyrelsesmedlemmer bliver alle genvalgt. 

De to suppleanter, Claus Hansen og Anette Hausgaard er på valg.  

De pågældende to suppleanter bliver begge genvalgt. 


6. Valg af to revisorer og én suppleant.  

De to revisorer, Preben Rasmussen og Vagn Lauridsen er på valg og bliver genvalgt. Suppleant, Erik Larsen er på valg og bliver genvalgt. 


7. Indkomne forslag 

Der er ikke modtaget indkomne forslag. 


8. Eventuelt 

Manglende lys i gadelamper: 

Ivan Mikkelsen, Bøgevej 56A, påpeger at der er op til flere gadelygter tæt på hans bolig som ikke  virker. Det viser sig at der er flere mødedeltager som beretter om det samme andre steder på  Bøgevej. Ivan vil kontakte Skanderborg Kommune for at høre om de vil udbedre problemet. 


Vejbump: 

Anette Bøgedal Hausgaard, Bøgevej 18, ønsker at vide hvordan det står det til med vejbump. Hun  påpeger at der er almindelig højre vigepligt på Bøgevej og at folk stadig kører for hurtigt på den  ”store” vej - altså indkørselsvejen som står vinkelret på Isagervej og løber i retning mod Egevej. Der diskuteres ved bordene om der mon kan laves ændringer på reglerne for hastigheden ved  skiltning, men Birte Larsen, Bøgevej 46, påpeger at vi ikke selv har ret til at ændre på  fartbegrænsningerne.  

John Gadeberg, Bøgevej 20, påpeger at vi tidligere har aftalt at visse knudepunkter (eksisterende  lave vejbump) skulle hæves.  

Mads Bech Olesen, Bøgevej 8, bakker om Johns udsagn og siger at vi også tidligere har aftalt at  (entreprenør) Jesper Thøgersen skulle kontaktes for at afgive et tilbud og evt. udføre vejbumpene. Mie Holst, Bøgevej 71, spørger til om man skulle undersøge om en forhøjning med asfaltering er en  mulighed. Der påpeges fra flere mødedeltagere at dette vil være for dyrt i forhold til at forhøje de  eksisterende brosten.

Rita Halkjær Rasmussen, Bøgevej 69, påpeger at snerydning måske kan være et problem hvis  bumpene forhøjes. Dette vil bestyrelsen tage hensyn til. 

Annette Bøgedal Hausgaard, Bøgevej 18, mener at det både er beboere på Bøgevej som kører for  hurtigt samt bl.a. hjemmehjælpere og chauffører med vareleveringer. Hun har i længere tid forsøgt  at placere en 3-hjulet cykel med en dukke på sin bopæl lige ved vejen, men det har ikke hjulpet  meget. Hun påpeger også at folk ikke ved, at der er almindelig højre vigepligt på Bøgevej. Claus Hansen, Bøgevej 6, mener at folk kører for hurtigt. Han opfordrer til at man undersøger om  der mon kan laves hajtænder på vejene. Bent Vangsø Nielsen, Bøgevej 54, vil gerne undersøge om  det kan lade sig gøre at lave hajtænder. 


Lokal beskæring af træer: 

Lisbeth Abrahamsen, Bøgevej 1A, fortæller at hun på egen hånd har beskåret et af træerne i en  højde fra 2,25 m og ned, da ”store” biler berettede om problemer med udsyn 

Vedligeholdelse af midterrabatten ved indkørslen til Bøgevej: 

Det bliver spurgt til hvem som mon holder midterrabatten ved indkørslen til Bøgevej i forhold til  beplantning m.m. Det fortæller Lisbeth Abrahamsen at hun gør. 


Vild med vilje: 

John Gadeberg, Bøgevej 20, fortæller at det har været en succes med indførslen af ”vild med vilje”.  Han fortæller at vi bare fremover skal huske at klippe græsset i en højde på 20 cm over terræn.  Dette glemte vi i 2022.  


Vedligeholdelse af kantstenene: 

Rita Halkjær Rasmussen, Bøgevej 69, vil gerne vide hvem som holder ”de afrunde hjørner” – altså  kantstenene ved de grønne fortove og hvilke sprøjtemidler der bruges hertil. Steen Hausgaard, Bøgevej 18, fortæller at han står for driften og at han benytter et Round Up  lignende produkt som ikke længere vil være lovligt i brug efter udgangen af året.